Grietinės ir cukraus padažas 

6 šaukštai grietinės
šaukštas cukraus
žiupsnelis vanilinio cukraus

Visus ingredientus sudėti į keptuvę arba prikaistuvį ir maišant kaitinti, kol cukrus ištirps.


Vanilinis grietinėlės ir aguonų padažas 

200 g grietinėlės (35% riebumo)
šaukštas cukraus
2-3 šaukštai aguonų
vanilės ankštis

Grietinėlę supilti į puodą, įdėti pusę perpjautos vanilės ankšties, įberti cukrų ir kelias minutes pakaitinti.
Vanilės ankštį išimti.
Suberti aguonas ir nuolat maišant kaitinti, kol masė sutirštės.


Maskarponės padažas

5 šaukštai maskarponės sūrio
šaukštas cukraus miltelių
½ šaukštelio vanilinio cukraus
šaukštelis citrinos sulčių

Visus ingredientus gerai išmaišyti dubenėlyje.
Tada dubenėlį trumpam įstatyti į karštą vandenį, kad masė šiek tiek suskystėtų.
Gerai išmaišyti ir patiekti.

Maskarponės ir varškės padažas

2 šaukštai maskarponės sūrio
3 šaukštai varškės
šaukštas cukraus miltelių
½ šaukštelio vanilinio cukraus
šaukštelis citrinos sulčių

Varškę ištrinti su cukraus milteliais ir maskarpone dubenėlyje.
Tada dubenėlį trumpam įstatyti į karštą vandenį, kad masė suskystėtų.
Dar sykį išmaišyti ir patiekti.

Vyšnių padažas

400–500 g šviežių arba šaldytų vyšnių
1/2 stiklinės cukraus
2 cinamono lazdelės
šaukštas krakmolo

Iš vyšnių išimti kauliukus, uogas sudėti į puodą.
Užberti cukrumi, sudėti cinamono lazdeles ir kaitinti ant mažos ugnies, kol vyšnios suminkštės.
Cinamono lazdeles išgriebti.
Krakmolą sumaišyti su 2 šaukštais šalto vandens, supilti į verdančias vyšnias ir maišant kaitinti ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės.

Vyšnių padažas su grietinėle                                

200 g grietinėlės (35 % riebumo)
100 g šviežių vyšnių be kauliukų (gali būti ir šaldytos)
 pagal skonį rudojo cukraus
 1 cinamono lazdelė
 2 šaukštai vandens

Vyšnias sudėti į puodą, užberti ruduoju cukrumi, įmesti cinamono lazdelę, įpilti 2 šaukštus vandens ir ant silpnos ugnies pavirti, kol vyšnios suminkštės.