Grietinėlės ir sviesto padažas 

100 g sviesto
200 ml  grietinėlės (35% riebumo)
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų arba prieskoninių žolelių

Sviestą ištirpinti keptuvėje, supilti grietinėlę ir gerai išmaišyti.
Įberti druską ir pipirus, išmaišyti.

Spirgučių padažas

100-150 g šoninės
svogūnas
4-5 šaukštai grietinės

Šoninę supjaustyti mažais gabaliukais.
Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. 
Šoninę ir svogūnus pakepinti keptuvėje. Tada įmaišyti grietinę.

Šoninės spirgučių padažas 

200 g žalios šoninės
žiupsnelis druskos
žiupsnelis džiovintų prieskoninių žolelių
saujelė svogūnų laiškų

Šoninę supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir ant silpnos ugnies pakepinti. 
Užberti druskos, džiovintų žolelių, supjaustytus svogūnų laiškus ir gerai viską išmaišyti.

Grietinės ir sviesto padažas 

50 g sviesto
3–4 šaukštai grietinės
žiupsnelis druskos

Sviestą ištirpinti keptuvėje ant silpnos ugnies.
Į sviestą įmaišyti grietinę ir druską.
Padažą patiekti pašildytame inde.

Grietinės, sviesto ir peletrūnų padažas

6 šaukštai grietinės
50 g sviesto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis džiovintų peletrūnų

Sviestą ištirpinti keptuvėje ant silpnos ugnies.
Į sviestą įmaišyti grietinę ir druską.
Peletrūnų užberti ant padažo arba įmaišyti į jį.

Jogurtinis kario padažas

½ stiklinės natūralaus jogurto 
½ šaukštelio kario prieskonių
žiupsnelis druskos

Visus ingredientus gerai išmaišyti.
Jogurto kaitinti negalima, todėl padažą pašildyti įstačius į šilto vandens dubenį.

Pievagrybių padažas 

300 g pievagrybių
75 g sviesto
150 g grietinėlės (35% riebumo)
svogūnų laiškų,
šaukstas miltų
druskos

Pievagrybius nuplauti, nulupti, supjaustyti ir pakepinti svieste.
Sudėti supjaustytus svogūnų laiškus ir dar šiek tiek pakepinti.
Maišant pabarstyti miltais ir supilti grietinėlę, įberti druską.
Kaitinti pamaišant, kol padažas sutirštės.

Padažas su voveraitėmis

1 svogūnas
šaukštas aliejaus
stiklinė virtų voveraičių (arba baravykų)
šaukštas sviesto
2 šaukštai grietinės
prieskoninių žolelių: čiobrelių, petražolių, krapų
druskos, pipirų

Svogūną nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Sudėti virtas voveraites (susmulkintus baravykus) ir dar šiek tiek pakepinti.
Į keptuvę su voveraitėmis (susmulkintais baravykais) įdėti sviestą, grietinę, išmaišyti.
Į padažą įmaišyti prieskoninių žolelių, druskos, pipirų, porą minu¬čių pakaitinti ir patiekti.

Grietinės, sviesto ir morkų padažas

1 morka
5 šaukštai neriebios grietinės
70 g sviesto
žiupsnelis druskos

Nuskustą ir nuplautą morką sutarkuoti, pakepinti svieste su trupučiu druskos.
Kai morkos apskrus, sudėti grietinę ir viską gerai išmaišyti.

Tepamojo sūrelio  ir šonines padažas   

200 ml grietinėlės (35% riebumo)
100 g tepamojo lydyto sūrelio be priedų
žiupsnelis pipirų
50 g šaltai rūkytos šoninės

Grietinėlę supilti į puodą ir pakaitinti.
Sudėti lydyta sūrelį, įberti pipirų ir kaitinti, kol sūrelis išsilydys.
Šoninę smulkiai supjaustyti, pakepinti keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Į lėkštę sudėti išvirtus produktus, užpilti padažu ir apiberti paskrudinta šonine.

Tepamojo sūrelio padažas   

200 ml grietinėlės (35% riebumo)
100 g grybų skonio tepamojo lydyto sūrelio
žiupsnelis juodųjų pipirų
druskos

Grietinėlę supilti į puodą ir pakaitinti.
Įdėti lydytą sūrelį, įberti pipirų ir kaitinti, kol sūrelis išsilydys.

Grietinė ir sojos padažas   

Grietinės
sojos padažo

Grietinę ir sojos padažą patiekti jų nesumaišius.
Proporcijos pasirenkamos pagal skonį.

Sūrio ir grietinėlės padažas 
         
100 g fermentinio sūrio
300 g grietinėlės (35% riebumo)
džiovintų prieskoninių žolelių
 
Sūrį sutarkuoti ir suberti į keptuvę ar prikaistuvį.
Supilti grietinėlę, suberti prieskonines žoleles.
Nuolat maišyti, kol sūris ištirps.

Majonezo, kečupo ir česnako padažas  

2 šaukštai majonezo
2 šaukštai kečupo
2 vidutinio dydžio česnako skiltelės
žiupsnelis juodųjų  pipirų

Česnaką sutrinti iki tyrės ir sumaišyti su kečupu, majonezu bei juodaisiais pipirais.

Špinatų padažas

2 skiltelės česnako
1 šaukštas sviesto
200 g špinatų (tinka ir šaldyti)
½ stiklinės sultinio
nubrauktas šaukštas miltų
3-4 šaukštai grietinės
druskos, pipirų
keli lašai citrinos sulčių
petražolių

Česnakų skilteles susmulkinti ir apkepti ištirpintame svieste.
Į keptuvę suberti susmulkintus špinatus ir maišant pakepinti.
Supilti sultinį ir kelias minutes patroškinti.
Miltus išmaišyti su dviem šaukštais šalto vandens iki vientisos masės. Į ją įmaišyti grietinę.
Gautą mišinį supilti į troškintus špinatus, pagardinti druska, pipirais, citrinos sultimis ir dar keletą minučių patroškinti.

Baravykų padažas       
            
250 g apvirtų ir supjaustytų baravykų
100 g grietinėlės (35% riebumo)
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai sviesto
svogūnas
druskos, pipirų

Svogūną nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste.
Sudėti baravykus ir dar šiek tiek pakepinti.
Supilti grietinėlę, sudėti grietinę, įberti druską, pipirus, išmaišyti.
Padažą pakaitinti iki virimo.

Sėmenų pagardas

½ stiklinės sėmenų
½ šaukštelio druskos
žiupsnelis maltų pipirų

Sėmenis pakaitinti keptuvėje ir atvėsinti.
Elektriniu smulkintuvu sutrinti iki miltelių.
Suberti druską ir pipirus, gerai išmaišyti.
Gautu mišiniu gardinti patiekalus.